Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot
  • Naturnära!

Bäver safari och SUP Turer

Snabbinformation

1,5 Timme
Personer 5+ år gammal | Min. 2, Max. 8 människor
kr475
Bäversafari - ca 3 timmar
Personer 5+ år gammal | Min. 2, Max. 8 människor
kr1195
Hyr en SUP
kr150

Stand up paddling i Vindelälven och dess biflöden

Stand up paddling är en av de mest hälsosamma och stärkande vattenaktiviteterna i världen. Vi börjar våra turer i lugnt vatten (inga vågor och förhoppningsvis vindstilla). Då lär du dig balans och teknik från grunden, vilket du har stor nytta av när du sedan tar dig an större utmaningar. När vi sedan ger oss ut på vattnet, kan det vara lättare att börja på knäna tills du känner dig säker och har hittat balansen. När du har bemästrat att paddla på knä, reser du dig upp och ställer dig parallellt med fötterna på brädan. Vi erbjuder 2 olika turer.

Prova på turen ca 1,5 timme

Vi samlas i Ekorrsele kl 13.00 för att utrustas med våtdräkt, flytväst och ev hjälm. Vi går ner till startplatsen där vi ger lite instruktioner innan vi lägger brädorna i vattnet. Vi börjar paddla på lugnt vatten innan vi tar oss ann lite mera utmanande strömmar i Ekorrstryckan. Räkna med att bli lite blöt.

När ni fått lite mer koll på brädan kanske ni lyckas surfa fast på en av vågorna och upptäcka att ni står helt still i strömmen.

Bäversafari inkl lättare middag

Denna tur är en kombination av en rolig aktivitet och en underbar naturupplevelse. Turen kan antingen genomföras i Arvån, ett biflöde till Vindelälven eller i Tannbäcken som är ett biflöde till Umeälven. Vi samlas antingen i Ekorrsele eller i Tannbäck, strax utanför Lycksele kl 18.00, där vi byter om till våtdräkt och tar oss till startplatsen.

Arvån är en underbar liten å som ringlar sig ner Vindelälven och naturupplevelsen är total. Arvån erbjuder också ett rikt djurliv med bäver, älg, sjöfågel och fisk och under säsongen 2021 såg vi bäver på alla turer utom en, då vi såg älg istället. Under vissa perioder kan vattenläget vara för lågt och då erbjuder vi turen i Tannbäcken istället.

Tannbäcken, ca 8 km utanför Lycksele kan paddlas på alla vattenlägen och erbjuder precis som Arvån en fantastisk naturupplevelse och när man kommer till den punkt där man vänder om och paddlar tillbaka brukar det flyga omkring vackra blågröna trollsländor. Längs denna bäck finns även bäver, älg och en och annan björn. Totalt paddlar vi ca 10 km på dessa turer.

OBS! Tiden och upplägget kan variera beroende på vattenläget i älven.

Bra att ta med:

  • Myggmedel
  • Något att dricka
  • Vattentät kamera