Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot
  • Naturnära!

Stand Up Paddling

Snabbinformation

Personer 5+ år gammal | Min. 2, Max. 8 människor
kr475

Upplev naturen längs Vindelälven på ett unikt sätt

Stand up paddling är en av de mest hälsosamma och stärkande vattenaktiviteterna i världen. Vi börjar våra turer i lugnt vatten (inga vågor och förhoppningsvis vindstilla). Då lär du dig balans och teknik från grunden, vilket du har stor nytta av när du sedan tar dig an större utmaningar. När vi sedan ger oss ut på vattnet, kan det vara lättare att börja på knäna tills du känner dig säker och har hittat balansen. När du har bemästrat att paddla på knä, reser du dig upp och ställer dig parallellt med fötterna på brädan. Vi erbjuder 2 olika turer.

Vi börjar våra turer i plattvatten (inga vågor och förhoppningsvis vindstilla). Då lär du dig balans och teknik från grunden, vilket du har stor nytta av när du sedan tar dig an större utmaningar. När vi sedan ger oss ut på vattnet, kan det vara lättare att börja på knäna tills du känner dig säker och har hittat balansen. När du har bemästrat att paddla på knä, reser du dig upp och ställer dig parallellt med fötterna på brädan. Vi samlas i Ekorrsele för att utrustas med våtdräkt, flytväst och hjälm.

Vi går ner till startplatsen där vi ger lite instruktioner innan vi lägger brädorna i vattnet. Vi börjar paddla på lugnt vatten innan vi tar oss ann lite mera utmanande strömmar i Ekorrstryckan. Räkna med att bli lite blöt.

När ni fått lite mer koll på brädan kanske ni lyckas surfa fast på en av vågorna och upptäcka att ni står helt still i strömmen.

Bra att ha med på turen:

  • Myggmedel
  • Vattenflaska
  • Vattentät kamera