Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Om oss

Kom som våra gäster, lämna som våra vänner

Företaget Aurora Borealis Adventures


Aurora Borealis Adventures HB är ett familjeföretag i byn Ekorrsele, ca 40 km utanför Vindeln och Lycksele, precis på gränsen till Lappland.

1993 startade vi vår verksamhet med att erbjuda hundspann under vinter säsongen, men sedan dess har vi hela tiden utvecklat vårt företag med mer saker att erbjuda. Bl.a Stand up paddling, kennelbesök, klövje turer men även turer med våra Siberian Huskies på hösten med hjälp av specialbyggda vagnar.

Vi är specialiserade på äventyr och naturupplevelser och erbjuder skräddarsydda och guidade turer året runt.

Ensam är aldrig stark! Samarbete är ett av våra nyckelord I vår verksamhet. För att kunna erbjuda så bra upplevelse som möjligt till våra gäster, så samarbetar vi med flera lokal aktörer. Detta för att gynna den lokala ekonomin och för att kunna driva vår verksamhet framåt, både socialt och ekologiskt hållbart.

Aurora Borealis HB´s hållbarhetspolicy 

Ett uttalat mål för Aurora Borealis HB är att vara miljövänligt och klimatsmart och att erbjuda våra gäster ett minne för livet.

Företaget vill bidra till ekonomisk utveckling så att den lokala kulturen och lokalsamhället överlever. Vi vill uppmuntra våra besökare att handla kvalitetsprodukter från lokala entreprenörer samt att nästan all mat som serveras på våra turer ska vara lokalproducerad i största möjliga mån.

Besökaren ska uppleva glädje och tycka att besöket levt upp till förväntningarna.

Våra upplevelser sker med hög säkerhet och risker har analyserats för att minimera olyckor. Vi kan också erbjuda alternativ om oförutsedda händelser stoppar arrangemang.  

Varje år går vi igenom verksamheten och kundomdömen för att förbättra oss med denna hållbarhetspolicy som utgångspunkt. 

–        I vår verksamhet tas hänsyn till ursprungs- och lokalbefolkningens intressen och kultur. Vi vill bidra till att våra besökare tar del av vårt lokala kultur- och natur arv och att det sker med hänsyn till lokalbefolkning och natur.

–        Det är även viktigt att bidra till en lokal ekonomisk utveckling så att lokalsamhället finns kvar, bland annat genom att uppmuntra besökare att handla kvalitetsprodukter från lokala entreprenörer.

–        Även miljö- och klimatfrågor är väsentliga för vår verksamhet och vi har varit och är del av olika projekt inom miljö och klimat. Vi strävar hela tiden efter att bli mer miljövänliga och varje år går vi igenom vår interna miljöplan för att se om vi följer den och stämmer av om vi behöver göra mer. Alla medarbetare är delaktiga och betydelsefulla i vårt miljöarbete.

Möt våra guider

Möt dom som ska hålla ett öga på er under er vistelse.

Maria Gustafsson

Manager och bokningsansvarig

Phone +46-(0)705-799 338

Envelope maria@auroraborealis.nu

Donald Eriksson

Manager och turguide

Phone +46-(0)730-933 076

Envelope Donald.eriksson@auroraborealis.nu

Jann Billker

Turguide & Fotograf

Möt våra guider