Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Hundspann i Lappland

Hundspann är förmodligen det bästa sättet att färdas i naturen vintertid.

Från kr100

På grund av Covid-19 fick vi knappt in några gäster i början av säsongen men vi hade fortfarande 45 hundar att mata, och eftersom våra hundar är våra mest värdefulla anställda och som inte kan permitteras, så gläds vi åt alla som vill stödja oss. Nu är den värsta krisen över och det ser bättre ut men man får givetvis fortsätta stödja våra hundar

Ni kan även använda Swish och då skickar ni er donation till 123-257 68 25. Skriv donation i meddelandet.

Tack för att ni hjälper våra hundar!

Vintertid är den bästa tiden att vara högt upp i norr. Ingen annanstans kommer du att kunna njuta av den stickande kylan, skönheten i norrskenet eller glittrande snö i solljus som här uppe. Sveriges norra är en av de minst befolkade områderna i Europa och därmed den bästa platsen för att uppleva vildmarken på bästa sätt.

Och vad kan vara ett bättre sätt att göra det sedan köra ett team av slädhundar på våra handgjorda träslädar genom skog, över våtmarker och snötäckta stigar och vägar.

Följ med på en fascinerande resa, som varierar från en timme till flera dagar, och lär dig älska våra vackra, hårt arbetande Siberian Huskys och vår underbara svenska natur. Var en del av laget och lär dig mer om hundar, och hjälpa till med att förbereda din egen släde och hundspann. En av våra första gäster beskrev hennes erfarenhet av att sela en dragvillig husky så här. “Att sela en ivring husky är lika lätt som att få ner en bläckfisk i ett par tajts.”

“Hike, Come Gee, Haw over?” Det kan vara grekiska för dig, men våra ledarhundar vet vad det innebär, och lär dig gärna en sak eller två om att köra hundspann.

Sedan 1993 så har vi framgångsrikt lärt tusentals nybörjare, i åldrarna från 10 till 85 att köra hundspann. Det är en spännande, aktiv semester med vänliga hundar.

Nu är det din tur! Kliv upp på medarna bakom ett hundspann med oss ​​och dra iväg genom skogen på ett riktigt äventyr.