Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot

Sommar i Lappland

Snabbinformation

Barn 5+ år gammal | Min. 2, Max. 5 personer
kr5595
Vuxna
kr6995
Sommar i Lappland
Detta sommaräventyr passar både vänner och familj. Kom och upplev tre härliga dagar med huskys, vattenaktiviteter och fantastisk mat tillagad av vår egen kock. Maten kan vara en blandning av Lax, Älg, Ren, Björn eller Nötkött från vår väns gård i Tannsele och annat från närområdet. Specialkost är inget problem men måste meddelas vid bokningstillfället.
Programmet kan vändas beroende vädret men har alltid samma innehåll. Detta är bokningsbart under juniseptember och förfrågan.
Program
Dag 1
Ankomst kl 12.00 och vi bjuder lunch i vårt lilla gästhus. Vi går ner till den vackra Vindelälven, och du får en kurs i hur man hanterar en paddelbräda. Du kan också låna våtdräkt, flytväst och skor. Vi börjar våra turer i platt vatten (inga vågor och förhoppningsvis ingen vind). lär du dig balans och teknik från grunden, vilket du kommer att ha stor nytta av när du sedan tar dig an större utmaningar. När vi sedan ger oss ut vattnet kan det vara lättare att börja knä tills man känner sig trygg och har hittat balansen. När du behärskar paddling knä reser du dig upp och står parallellt med fötterna brädan.  Du har tillgång till denna utrustning under denna vistelse.
Här kommer lite ledig tid som du kan använda till att paddla själv eller varför inte fiska gädda, abborre, öring och harr? (Ingår ej)
Dag 2
Vi följer med dig över älven till Forsknäckarna där du åker forsränning. Du är utrustad med våtdräkt, våta skor, hjälm och flytväst. Efter bytet transporterar vi oss till startpunkten ca 7 km. Vi startar genom Övre Trollforsen som är ca 1100 m med en fallhöjd ca 8 m. Nu börjar äventyret riktigt. Bland vågor och valser blandas nu forsens brus med glädjetjut. Räkna med att bli blöt. Sedan följer en kort sträcka med lugnt vatten innan vi kommer till Nedre Trollforsen som är ca 1300 m lång och har en fallhöjd ca 7 m. Turen vattnet tar ca 11,5 timme beroende vattensituationen. Efter flotten äter vi en god lunch tillagad över öppen eld. forsränningen är det 12årsgräns.
Fri tid tills vi serverar en utsökt 3rätters middag till er. Den serveras antingen i gästhuset eller i vår grillkåta gården.
Dag 3
Klockan 11 träffas vi vid våra Siberian Huskys. Här berättar vi om våra hundar, lite historia och hur våra turer går till. Självklart släpper vi loss ett gäng att du kan klappa och kramas och verkligen umgås. Kanske har vi ett gäng valpar som också vill vara med och leka.
Vi avslutar dagen med en härlig lunch som antingen tillagas utomhus över öppen eld eller i vår grillkåta.
15.00 Här säger vi hejdå och hoppas att vi ses igen. Detta paket kan förlängas om du vill ha en längre vistelse och till exempel kanske fiska i ån och beroende säsong plocka bär eller svamp eller kanske komma med vår populära Bäversafari. Be om en offert ytterligare aktiviteter och önskemål om helpension.