Hoppa över till primär navigering Hoppa över till innehåll Hoppa över till sidfot
  • Ny tur

Norrskenstur – Höst och Tidig Vinter

Snabbinformation

Vuxen Ålder 13+
kr8,390
Barn 4 till 12 år gammal
kr6,790

Upplev norrsken och hundar tillsammans med vänner och familj!

Hösten i Lappland är en spännande tid för förändring. Detta fenomen börjar när dagarna blir kortare och vädret blir kallare. Björken får en mild nyans av gul, aspen blir röd, och bladen av blåbär och lingonbuskar blir ljusröd. Högsäsongen varar två till fyra veckor i september / oktober. Förutom höstfärgerna är denna årstid när norrskenet återvänder vilket innebär att du kan få en oförglömlig höstupplevelse i Gold of Lapland, och även om norrskenen ofta förknippas med kalla och snöiga vinterlandskap betyder det inte att de inte visar sig under de mildare månaderna, tvärtom!

Höjdpunkter på denna tur inkluderar en natt i en Aurora Tepee under stjärnhimlen, guidad norrskens jakt bakom ett husky team, kennelbesök och fotomöjligheter av Aurora borealis, och naturligtvis lokal mat som ren, brunbjörn, älg, öring och vår berömda rökt laxsoppa med saffran, en gång smakad, aldrig glömd! (varierar efter tillgång)

*Om du vill lägga till det där lilla extra för din vistelse kan du även boka till bastu. Njut av värmen från vedeldad kamin.

Boende

Boendet vi erbjuder är ett mindre boningshus från 1904 som rymmer upp till 4 pers. Huset är renoverat och moderniserat och utrustat med sköna sängar, utrustat kök och givetvis dusch och toalett.

Ni finner två dubbelrum uppe och kök, toalett/dusch på bottenplan.

Vad ingår?

  • Alla måltider, frukost, lunch och middag
  • 2 övernattningar i Gula Huset samt 1 i tepee
  • Ingår ej: Reseförsäkring, alkoholhaltiga drycker (finns att köpa), transfer

Program

Dag 1

Ankomst kl 11.00

Lunch i vår lilla kåta nere vid älven och därefter får ni möta våra ca 50 underbara, sociala medarbetare. Vi berättar gärna om våra hundar och ser gärna att ni ställer många frågor om dessa fantastiska djur.

Middag

Dag 2

Frukost/lunch i gästhuset
Fri tid

Norrskensskådning!

När mörkret börjar krypa på packar vi ryggsäcken, drar åt skosnörena och ger oss ut i den underbara naturen. Dagens promenad är ca 6 km och halvvägs i turen stannar vi till vid en traditionell samisk lávvu (tältkåta) för varm dryck och fika. Här kan du välja att antingen värma dig vid den öppna elden eller gå ut och om du har tur, bevittna det vackra norrskenet. Kåtan står på Gårdberget och man har en 360 grader utsikt.
Under tiden vi väntar på norrskenet lär vi dig mer om den arktiska naturen, om livet i norr och grunderna i norrskens- och nattfotografering. Vi tar bilder av norrsken, av oss själva och av naturen runt oss.

Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren i fotografi så hjälper våra guider dig att ta bilder att ta med dig hem till ditt album

Därefter vandrar vi tillbaka till gästhuset och äter middag.

Dag 3

Frukost/lunch

Fri tid

Norrskenstur med hundspann är det perfekta sättet att öka din chans att se det ibland svårfunna norrskenet. Låt Lapplands höstmörker omsluta dig när vi ger oss ut på en hundspannstur men vagn eller släde som dras av ett spann livliga och vänliga Siberian Huskies.

Vi startar turen kl 16.00.
Färden går längs skogsbilsvägar med många öppna ytor där inget blockerar det magiska norrskenet.

När vi kommer tillbaka så äter vi middag i gästhuset innan det är dags för er att vandra ner till er Aurora Tepee för en härlig natt och förhoppningsvis dansar norrskenet på himmelen.

Dag 4

Frukost i kåtan innan det är dags att gå upp till gästhuset och packa ihop och lämna oss för denna gång.

Avfärd 11.00

Specialkost är inga problem men måste beställas vid bokning.
Minst 2 och max 4 personer.